Što je suicid? Kako prepoznati znakove? Mitovi o samoubojstvu Kome se povjeriti Suicidi.info - Portal za prevenciju suicidaNSK

Stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28    Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja
29.05.2013.
Povodom obilježavanja Svjetskoga dana nepušenja, Hrvatska Udruga za prevenciju suicida održat će Info pult, pod projektom "Sprječavanje ovisnoti je sprječavanje suicidalnosti" za čiju je provedbu sredstva osigurala Zaklada Slagalica iz Osijeka. Kako bi upozorili na sve veći broj pušača u Republici Hrvatskoj, letci koji će se djeliti sadrže nekoliko savjeta i upozorenja koliko je pušenje štetno i kako ga se može suzbiti. Info pult će biti održan u petak 31. svibnja s početkom u 9 sati, ispred Gradske knjižnice Virovitica.


PREVENCIJA SUICIDA I ULOGA OBITELJI PRI LIJEČENJU PTSP-a
22.05.2013.
U suradnji sa Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, održala se Javna tribina s temom "Prevencija suicida i uloga obitelji pri liječenju PTSP-a. Javna tribina održana je u Visokoj Tehničkoj Školi u gradu Bjelovaru. Predavači: Prim. Vinko Čatipović dr.med. subspec socijalne psihijatrije, Prim.mr.sc Elvira Koić dr.med.subspec socijalne psihijatrije, Profesor Darko Novalić Psiholog.


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (16. svibnja 2013.)
16.05.2013.
U Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici održala se likovna radionica na kojoj se uz vodstvo umirovljene nastavnice likovne umjetnosti Bernarde Idžojtić i Darka Abrlića izrađivati portreti u tehnici olovke. Usporedno s održavanjem radionice koja je započela u 10 sati, predstavnici Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS), u povodu Međunarodnog dana obitelji proveli su u Dnevnom boravku maleni anketni upitnik među unucima, sinovima ili kćerima korisnika kako bi među mladima istražili koliko oni zapravo poznaju svoje starije članove obitelji.


Zdravstvena akcija povodom međunarodnog dana Crvenog Križa
07.05.2013.
Povodom međunarodnog dana Crvenog Križa, u prostorijama dnevnog boravka provela se zdravstvena akcija mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i indeksa tjelesne mase. U suradnji udruge dijabetičara i udruge HUPS-a. 7. svibnja 2013.


Vukovar - Predstavljanje natječaja
26.04.2013.
Naša Udruga HUPS sudjelovala je na predstavljanju natječaja za dodjelu financijskih podrški građanskim inicijativama pod nazivom "Naš doprinos zajednici". Predstavljanje je održano sa strane Zaklade Slagalica, u gradu Vukovaru. Također smo posjetili memorijalno groblju žrtava iz Domovinskog rata i spomen dom Ovčara.


Info pult povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje
20.04.2013.
Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. 04. 2013.), Hrvatska Udruga Za Prevenciju Suicida održala je Info Pult pod pokroviteljstvom Flora VTC, Plin VTC i Zaklada Slagalica. Naši članovi i ostali volonteri tom prilikom su građanima dijelili prigodne letke, kako bi upozorili na utjecaj negativnih klimatskih promjena, kako na čovjeka tako i na svijet. Info pult je održan u subotu 20. travnja s početkom u 9 sati, ispred Gradske knjižnice Virovitica.


Poziv za sudjelovanje na...
18.04.2013.
Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje,Hrvatska Udruga za prevenciju suicida održat će Info pult, kako bi promovirali samu Udrugu i upozorili na utjecaj negativnih klimatskih promjena, kako na čovjeka tako i na svijet. Info pult će biti održan u subotu 20. travnja s početkom u 9 sati, ispred Gradske knjižnice Virovitica. Pozivamo sve zainteresirane da nas dođu podržati. Radujemo se Vašem dolasku! Lijepi pozdrav...


12.04.2013.
Pod projektom "Sprječavanje ovisnosti je sprječavanje suicidalnosti", financirano od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva SLAGALICA, proveli smo predavanje na temu "Klađenje i kockanje kod adolescenata i mladih". Predavanje je održano prvim razredima Tehničke škole u Virovitici.


Zdravstveno predavanje
10.04.2013.
Obilježili smo svjetski dan zdravlja, zdravstvenim predavanjem s temom "Poremećaji raspoloženja kod starijih osoba". U DNEVNOM BORAVKU, GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VIROVITICA.


Radionica
05.04.2013.
Dana 5. travnja 2013. godine, u Tehničkoj školi Virovitica, održala se radionica, pod nazivom "posljedice uzimanja lijekova i drugih sredstava na mentalno zdravlje". Kao aktivnost projekta, predsjednica udruge HUPS, održala je predavanje učenicima drugih razreda, o štetnim utjecajima opojnih sredstava, kao i drugim sličnim sredstvima koje stvaraju ovisnost. Kao stručni koordinator volonter u organizaciji je bila prof. Melita Majurec , psiholog.


Broj članaka u ovoj kategoriji: 274Web portal Suicidi.info uređuje: mr. sc. Elvira Koić, dr. med., spec. psihijatar - webdesign: ie-centar Virovitica