Što je suicid? Kako prepoznati znakove? Mitovi o samoubojstvu Kome se povjeriti Suicidi.info - Portal za prevenciju suicidaNSK

Stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28    Pozvani smo na promociju nove knjige doc.dr.sc. Veljka Đorđevića
16.09.2011.
petak, 16. rujan |12,00h. Velika dvorana Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu I. kat Izdavač: Medicinska naklada. Predstavljanje knjige dr. Veljka Đorđevića Lepoglavski blues - o knjizi će uz autora govoriti akademkinja prof. dr. sc. Vida Demarin, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Davor Miličić, prof. dr. sc. Danijel Buljan, psihijatar, Anđa Raič, prof., Božidar Alić, glumac, Natalija Đorđević, glumica
Promotivni plakat u obilježavanju Međunarodnog dana prevencije suicida
09.09.2011.
Udruga HUPS je rijetka udruga u Republici Hrvatskoj, kojoj je primarni interes sprječavanje suicidalnosti. Ove godine HUPS provodi projekt primarne i sekundarne prevencije pod nazivom „Sprječavanje ovisnosti = sprječavanje suicidalnosti", koji je zamišljen kao edukacija edukatora, tj. rad sa svima koji rade s neposrednim korisnicima – osobama rizičnim za suicidalno ponašanje. Izvoditelji projekta su članovi Udruge HUPS i brojne podržavajuće osobe, osviještene i spremne pomoći drugima. Udrugu su do sada podržali FLORA, TVIN, PLIN, PLIVA ,HEP, Admiral i Ministarstvo hrvatskih branitelja.
U okviru obilježavanja Međunarodnog dana prevencije suicida, pozivamo sve koji žele pomoći da se jave sa svojim idejama ili samo prisutnošću i da nas podrže u daljnjem provođenju projekta.
Tajnik Marko Slavić i članovi Udruge HUPS
Virovitica.info


HUPS OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN PREVENCIJE SUICIDA
07.09.2011.
Promotivni plakat o našim aktivnostima bit će izložen u Gradskoj knjižnici i čitaonici.
Osnovna tema ove godine je: "Spriječimo samoubojstva u multikulturalnim zajednicama!"


Svjetski dan prevencije samoubojstava 10.9.
06.09.2011.
Pod pokroviteljstvom Međunarodne udruge za prevenciju samoubojstva,IASP, supokrovitelj Svjetska zdravstvena organizacija zajedno s ostalim partnerima zastupaju prevenciju suicidalnog ponašanja, priskrbljivanje adekvatnog liječenja te popratnu skrb za osobe koje su pokušale napraviti samoubojstvo, kao i odgovarajuće izvještavanje o samoubojstvima u medijima.
Prosječno, gotovo 3000 osoba svakodnevno počini samoubojstvo. Na svaku osobu koja izvrši samoubojstvo, 20 ili više osoba može pokušati okončati svoj život. Na globalnoj razini, potrebno je povećati svjesnost da je samoubojstvo glavni uzrok preuranjene smrti koji se može spriječiti. Vlade trebaju razviti političke okvire za nacionalne strategije prevencije samoubojstva. Na lokalnoj razini, političke izjave i ishodi istraživanja trebaju se prenijeti u programe prevencije i aktivnosti zajednice.


Dani udruga 2011
03.09.2011.
Sudjelovali smo na Danima udruga Virovitičko-podravske županije, koje tradicionalno organizira SOS telefon.
SOS telefon
Virovitica.info
Virovitica.net
Županija


Što je za tebe sreća?
25.08.2011.
Uspješno je organizirana i radionica za veliku grupu veterana Domovinskog rata.


Međunarodni dan mladih 12.8.
12.08.2011.
Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza, kako bi se prepoznali napori svjetskih mladih u jačanju globalnog društva i sa ciljem promovirati načine uključivanja u aktivno stvaranje pozitivnih doprinosa svojim zajednicama. Promoviraju se prednosti koje mladi nose. Održavaju se konferencije o pitanjima kao što su obrazovanje i zapošljavanje, koncerti, sportski događaji, izložbe, povorke.... prikupljaju se sredstva za potporu mladima UN-a definira svijet mladih kao dobnu skupinu između 15 i 24 godina, koji čine jednu šestinu stanovništva. Mnogi od tih mladih žive u zemljama u razvoju. Ideja za Međunarodni dan mladih bila je predložena u 1991 od strane mladih ljudi koji su se okupili u Beču, Austrija, za prvu sjednicu UN-a Svjetskog Foruma mladih. "Mladi treba dati priliku da aktivno sudjeluju u donošenju odluka u lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini." Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Dana 18. prosinca 2009 Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju A/RES/64/134 o proglašenju Međunarodne godine mladih koja počinje 12.8.2010. i podudara se sa 25. obljetnicom prve Internationalne Youth godine. Tema dijaloga je Sudjelovanje, razvoj i mir. Svjetski program djelovanja je u 10 glavnih područja: glad, siromaštvo, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvo, droge, maloljetnička delinkvencija, rekreacija, djeca i mlade žene, zaštita okoliša.


Otvorenje festivala
12.08.2011.
Bili smo na otvorenju festivala dramskog odgoja "Fedor". Nakon predstavljanja ovogodišnjeg programa, voditelja radionica i organizatora, po već 12.put je uprizorena doista odlična predstava "Usamljena svjetiljka".
Virovitica.net


Povodom Međunarodnog dana mladih
12.08.2011.
Povodom Međunarodnog dana mladih, održana je radionica sa članovima Udruge Veranda.
Virovitica.net


Broj članaka u ovoj kategoriji: 274Web portal Suicidi.info uređuje: mr. sc. Elvira Koić, dr. med., spec. psihijatar - webdesign: ie-centar Virovitica