Što je suicid? Kako prepoznati znakove? Mitovi o samoubojstvu Kome se povjeriti Suicidi.info - Portal za prevenciju suicidaNSK

Stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28    Svjetski dan mentalnog zdravlja - Ulaganje u mentalno zdravlje
10.10.2011.
Mentalno ili duševno zdravlje nije samo odsutnost poremećaja, već se definira kao stanje blagostanja u kojem svaki pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi sa svakodnevnim životnim stresovima, može raditi produktivno i plodonosno, te je u stanju pridonijeti svojoj zajednici. Bit prevencije je osigurati zdrav početak života i spriječiti pojavu i razvoj duševnih poremećaja u odrasloj dobi i starosti. Zato je dogovoreno obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja kako bi se podigla svjesnost javnosti o toj vrsti zdravstvenih problema. Ove godine tema je "Ulaganje u mentalno zdravlje", kojom se promovira otvorena rasprava o psihičkim poremećajima i potreba za većim ulaganjima u prevenciju, promociju i usluge liječenja. U većini zemalja, za mentalno se zdravlje izdvaja vrlo malo ljudskih i financijskih resursa, manje od 2% proračuna, a mnoge zemlje imaju manje od jednog stručnjaka za mentalno zdravlje na milijun stanovnika. I tada se sredstva većinom troše na specijalizirano liječenje u velikim psihijatrijskim bolnicama, a u manjoj mjeri na integriranje sustava za mentalno zdravlje u primarnu zdravstvenu zaštitu, opće bolnice i u zajednici. Zato je potrebno promicati vještine i strategije koje poboljšavaju duševno blagostanje, kroz multisektorske akcije, vladinih i nevladinih organizacija, udruga civilnog društva, korisnika, zdravstvenih i akademskih djelatnika, u povećanju napora u edukaciji i promjeni stavova javnosti prema duševnim bolestima.


Drugo hodočašće u Voćin članova HKLD-a
08.10.2011.
Sudjelovali smo na drugom hodočašću Gospi Voćinskoj sa članovima Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara


Predsjednikovo odlikovanje
07.10.2011.
Predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivo Josipović, odlikovao je prim.Koić odličjem Red hrvatskog trolista. Na toj velikoj časti ona zahvaljuje svim članovima 132. brigade Hrvatske vojske na čiji je prijedlog odličje uručeno!
Predsjednik.hr


Sastanak sa predstavnicama županijske razvojne agencije Vidra
06.10.2011.
Sastali smo se sa predstavnicama županijske razvojne agencije "Vidra"


Posjet učenica Učeničkog doma iz Virovitice
04.10.2011.
Ugostili smo učenice iz Učeničkog doma iz Virovitice, koje zanima rad različitih udruga.


Predstavljanje IPA projekata
30.09.2011.
Hrvoje Miklaužić nam je predstavio nove IPA projekte u natječajima.


Tribina ZUHB-LPTSP-Slatina sa gosp. Johnom Blehmom
27.09.2011.
Sudjelovali smo na javnoj tribini Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, sa gospodinom Johnom Blehmom i njegovom gošćom, kapetanicom vojske US, a gost je bio i Tihomir Trešćec, predsjednik Udruge. John Blehm je autor autobiografske knjige Anđeo smrti o vijetnamskom ratnom veteranu oboljelom od PTSP-a koja govori o njegovim problemima s kojima se susretao nakon rata pri povratku u civilno društvo. Predgovor za hrvatsko izdanje napisala je gospođa Jadranka Kosor.
superknjižara
jutarnji list
braniteljski portal


14 godišnja konvencija GAMIAN-Europe
24.09.2011.
Sudjelovali smo na GAMIAN-Europe's XIV Annual Educational Convention, koja je održana u Brussels, Belgium, 22.-24. rujna 2011. godine. Ove je godine HUPS predstavljala Martina Šarić.
gamian.eu


15 svjetski psihijatrijski kongres
22.09.2011.
Sudjelovali smo na 15 svjetskom psihijatrijskom kongresu posterom, kojim su prezentirani rezultati obrade podataka o odnosu suicidalnosti i doživljaja smislenosti života kod veterana liječenih od PTSP-a. Ponovno nam je podršku izrazioi prof. Norman Sartorjus.
youtube.com


Nova radionica sa djelatnicima SHP Virovitica
16.09.2011.
Radionica sa djelatnicima Stanice za hitnu pomoć, liječnicima i medicinskim tenhičarima, organizirana je za petak, 16. rujna u 15 sati. Prva je voditeljica bacc.med.t. Nikolina Košić, kojoj je upravo pristup suicidalnoj osobi i komunikacija tijekom liječenja bili tema diplomskog rada na visokoj medicinskoj školi u Zagrebu.


Broj članaka u ovoj kategoriji: 274Web portal Suicidi.info uređuje: mr. sc. Elvira Koić, dr. med., spec. psihijatar - webdesign: ie-centar Virovitica